Bluesoft Tech Day 2024

Model.AuthorName
BiQ Bluesoft

Změny a zásadní úpravy jsou v případě nových technologií vždycky plus, nebo ne? Rozhodnutí týkající se modernizace a investice do novějších technologií je složité a my to dobře víme. Na trhu máme žhavou novinku - Xperience by Kentico (XbyK) a my jsme se chtěli s našimi kontakty i klienty podělit o důležité informace, trochu jim tento produkt přiblížit. Za tímto účelem jsme společně s našimi partnery Kentico, Microsoft a BiQ Group uspořádali Bluesoft Tech Day.

 

Bluesoft Tech day, původ

🕒 Není to tak dávno, co společnost Kentico vydala svůj nový produkt Xperience by Kentico. Jako jeden z Gold implementačních partnerů jsme o něm věděli už pár let zpátky. Dnes můžeme mluvit z vlastní zkušenosti, protože jsme na něm vyvinuli jeden z prvních projektů - Mainz 05. Navíc díky programu early adopters jsme dostali jedinečnou příležitost získat důkladnou zpětnou vazbu s pravidelnou kontrolou našeho vývoje projektu.

Abychom našim klientům mohli sdělit co nejvíce relevantních informací, rozhodli jsme se také vyzkoušet a použít oficiální migrační toolkit poskytovaný společností Kentico. Migrovali jsme naše firemní webové stránky z KX13 do XbyK a celý proces vyzkoušeli na vlastní pěst.

S těmito zkušenostmi jsme spolu s Kentico dali dohromady program na míru pro naše publikum.

David Slavík z Kentico nám pověděl o filozofii, s níž byl produkt vyvíjen, a o tom, jak se promítá do jeho současných i plánovaných funkcí.

Jakub Leichmann z Kentico měl praktickou DEMO ukázku nového UX/UI a personalizačních funkcí v praxi.

✅ Řešení, která vytváříme, jsou šitá na míru potřebám našich klientů; s naším PM Lukášem Romanským a obchodním manažerem Petrem Lebedou jsme se na pár vybraných podívali.

✅ Náš vážený klient z ComAp Group, Tomáš Hruška, přijal naše pozvání, aby se s námi podělil o něco málo z jejich české, celosvětově úspěšné společnosti. Vysvětlil, jak naše integrace denně pohámají jejich zákazníkům se správou jejich účtů, faktur a objednávek.

✅ Náš technický ředitel Milan Šůstek vše uzavřel přehledem našich osobních i technologických zkušeností s novým produktem XbyK a změnami, které přináší.

Proč je tu nová platforma Kentico, v čem je její přínos?

Odpověď je rozsáhlá, ale stěžejním důvodem pro změnu je efektivita.
Předchozí řešení KX13 bylo vylepšováno více než 10 let. V tuto chvíli se za ním také vleče technologický dluh těchto let.

🌟 Xperience od Kentico je rychlejší, efektivnější. Je od základu postaveno na nejlepších současných technologiích, postupech a zaměřuje se na vylepšování funkcí, které uživatelé mají nejraději.

V tomhle nám nemusíte pouze věřit. Hosting na platformě Microsoft Azure nyní může stát o polovinu méně než dříve! Proč? Protože nové technologie dokáží optimalizovat využití zdrojů, zvýšit výkon, zlepšit škálovatelnost, a tím snížit celkové nároky na serverové zdroje. Dokázáno (ne tak úplně) jednoduchou matematikou!

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili, naslouchali, poskytli nám cennou zpětnou vazbu a přispěli k tomu, že se akce povedla!